*** ***

GESCHIEDENIS VAN PGS/VOGEL 

Uitsluitend de Sportcomplex Ockenburgh periode

 
De verenigingen Pgs en Vogel zijn in augustus 1998 naar Ockenburgh gekomen, omdat zij het complex aan de Genemuidenstraat moesten verlaten in verband met uitbreiding van het winkelcentrum Leyweg.
Op het complex speelde toen de vereniging sv Bohemen, een fusieclub van de verenigingen svDHB en PDK. De vereniging sv Bohemen heeft zich toendertijd opgeheven en de leden van de zaterdagafdeling zijn toen overgestapt naar Pgs, terwijl de zondagleden lid zijn geworden van Vogel. De verenigingen stonden toen onder voorzitterschap van respectievelijk Piet Hessing en Arie Toet.
Begin seizoen 2002/2003 is Piet van Dam voorzitter van Pgs geworden. 1 augustus 2002 besloten de besturen van beide verenigingen tot een fusie om zo de vereniging veilig te maken voor vreemde inwoning op het sportcomplex Ockenburgh en een financieel gezonde vereniging te behouden.
Begin april 2003 werd de tevredenheid met ons complex naast DZS en achter de Marathon door de gemeente wreed verstoord, omdat wij het complex op deze plek moesten verlaten in verband met de komst van een internationale school. Wij moesten per 1 augustus 2004 vertrokken zijn.
Goede raad was duur, maar uiteindelijk kregen wij het complex van Texas/DHB, die ging fuseren met DZS, toegewezen,
Een mooie plek; helaas was de kantine niet naar onze smaak, maar met veel zelfwerkzaamheid en de aanpak van bouwbedrijf Lammertink was op 1 augustus 2004 de kantine en de keuken geheel gemoderniseerd en konden wij er met een gerust hart onze gasten ontvangen en onze feesten vieren. Hierna is er nog een verdieping op geplaatst alwaar een prachtige bestuurskamer, een commissiekamer en een kantoor konden worden gerealiseerd.
Op 2 september 2005 is het fantastisch geheel officieel geopend door de wethouder van sport, de heer W. Stolte.
Aan het eind van het seizoen 2005/2006 is de gemeente begonnen aan een renovatie van het gehele complex Ockenburgh en dat ziet er op het ogenblik dan ook fantastisch uit. Nieuwe omheiningen, mooie banken om elk veld en het gehele complex is geasfalteerd. Het is een heel mooi complex geworden, waar we als Pgs/Vogel nog jaren van willen genieten onder de bezielende leiding van de huidige voorzitter Ton Oppers.

Piet van Dam (ex-voorzitter)

Het ontstaan van de fusievereniging PGS/VOGEL

De voetbalverenigingen P.G.S.(zaterdag-vereniging)) en V.O.G.E.L.(zondag-vereniging) kwamen in augustus 1998 naar Ockenburgh, omdat zij het complex aan de Genemuidenstraat moesten verlaten in verband met uitbreiding van het winkelcentrum Leyweg. Op het nieuwe complex van P.G.S. en V.O.G.E.L. speelde toen ook de voetbalvereniging sv Bohemen, een fusieclub van de verenigingen svDHB en PDK. Sv Bohemen hefte zichzelf op een gegeven moment op en de leden van de zaterdagafdeling stapten toen over naar P.G.S., terwijl de zondagleden lid werden van V.O.G.E.L. P.G.S. en V.O.G.E.L. stonden toen onder voorzitterschap van respectievelijk Piet Hessing en Arie Toet.

Op 1 augustus 2002 besloten de besturen van beide verenigingen tot een fusie om zo de vereniging veilig te maken voor vreemde inwoning op het sportcomplex Ockenburgh en een financieel gezonde vereniging te behouden. Piet van Dam werd voorzitter van de nieuwe fusieclub PGS/VOGEL.
Beide clubs speelden jarenlang in de 5e Klasse, echter P.G.S. kende ineens een enorme opleving en promoveerde in seizoen 2001-2002 zelfs naar de 3e Klasse van de KNVB. V.O.G.E.L. hield er met nog slechts twee elftallen bijna op met bestaan waardoor de fusie ook wel heel noodzakelijk was.
De fusiepartners hadden de insteek om zowel op de zaterdag als de zondag voor een sportieve invulling voor de leden te zorgen. Zodoende kreeg PGS/VOGEL in haar eerste seizoen een zaterdag-tak met zeven elftallen en een zondag-afdeling met drie teams.

Seizoen 2002-2003

Het "Vlaggenschip" van de zaterdagafdeling kwam dus in het eerste jaar van de fusie uit in de 3e Klasse B KNVB, met als tegenstanders '‘s-Gravenzande VV, Hoekse Boys, KMD, Leonidas, Loosduinen, Maasdijk, MVV'27, PEC Den Haag, RVC/Rijswijk, Semper Altius en Zwaluwen Vlaardingen.
Het team van trainer Wout Pronk, met veel spelers tussen de 20 en 22 jaar en enkele routiniers, deed het met haar Engels aandoend spelletje vooral in de eerste seizoenshelft van de competitie ook nog eens verrassend goed. Sterker nog, toen PGS Vogel op zaterdag 16 november 2002 met 1-2 bij koploper Maasdijk won, draaide het elftal zelfs mee bij de bovenste plaatsen in de 3e Klasse B.
Uiteindelijk eindigde de debutant met 8 gewonnen wedstrijden, 4 gelijke spelen en 10 verloren duels met 28 punten (doelsaldo 37-42) op een keurige zesde positie in de 3e Klasse B. Enkele opvallende spelers van PGS Vogel 1 waren dit seizoen Quinten Blokpoel, Stephan van der Steen, Maurice Batelaan, Ted Groenewegen en Kenneth Lamens.

Ondanks de sportieve opgang was er binnen PGS Vogel een aspect dat de club wel ernstige zorgen baarde. PGS Vogel beschikte n.l. op Sportpark Ockenburgh over slechts een speelveld en een trainingsveld. Dit was natuurlijk veel te weinig voor een vereniging met maar liefst 10 senioren-elftallen.
Bovendien had PGS Vogel ook nog eens te maken met inwoning van de voetbalvereniging RTT'99, dat in totaal drie seniorenteams had. Hierdoor hadden de velden zwaar te lijden aan overbespeling. Op donderdagavond moesten het eerste en tweede elftal zelfs op het hoofdveld trainen.

Geluk bij een ongeluk kreeg PGS Vogel begin april 2003 van de gemeente te horen dat men het PGS Vogel-complex, naast dus voetbalvereniging D.Z.S. en achter discotheek Marathon, alweer z.s.m. moest verlaten in verband met de komst van een grote internationale school. PGS Vogel moest van haar terrein per 1 augustus 2004 vertrokken zijn.

Seizoen 2003-2004

PGS/Vogel startte dit seizoen met 7 seniorenteams op de zaterdag en 2 teams op zondag aan de competitie.
Het eerste zaterdag-elftal van PGS/Vogel kwam dit seizoen uit in de 3e Klasse C met ditmaal als tegenstanders Alexandria’66, Die Haghe, DUNO, 's-Gravenzande VV, Hoekse Boys, sv Loosduinen, Maasdijk, PPSC, RVC/Rijswijk, Semper Altius en SEV.
Het team van trainer Wout Pronk kende het gehele seizoen een enorme blessuregolf en kende daarom dan ook weinig positieve resultaten. Met slechts drie overwinningen, drie gelijke spelen en maar liefst 16 nederlagen eindigde PGS/Vogel dan ook met slechts 12 punten uit 22 duels (doelsaldo 27-63) als laatste in de 3e Klasse C en maakte hiermee weer de trieste gang terug naar de 4e Klasse van het zaterdagvoetbal.
Zoals gewoonlijk vierde de voetbalclub PGS Vogel aan het einde van het seizoen haar traditionele familiedag. Ditmaal stond het feest aan de Wijndaelerweg echter geheel in het teken van Jan Pronk, bepaald geen onbekende in het Haagse voetbalwereldje en vader van trainer Wout Pronk. Jan was n.l. jarig en bereikte die dag de mooie leeftijd van 80 jaar.
Om die reden waren ook de Haagse wethouder Wilbert Stolte en Arthur Paulides van de KNVB voor het feest van Pronk uitgenodigd. Pronk zelf wist nog van niets. De hele dag waren vrienden, familie en kennissen met de jarige in de weer geweest zonder te verklappen wat hem te wachten stond. Rond zeven uur die avond was het moment daar, om jarige Jan in het zonnetje te zetten.
De wethouder sprak de jarige toe en had het over 'een speciale dag voor een bijzonder persoon'. Behalve dat Jan Pronk in die tijd nog steeds actief floot, deed hij nog veel meer binnen de vereniging PGS Vogel.
Zo voorzag de toen 80-jarige Hagenaar al 25 jaar lang de grasvelden van de voetbalclub van de belijning en zorgde hij voor het onderhoud van het clubhuis en de kleedruimtes.
Pronk is bovendien niet te beroerd om de bezem ter hand te nemen als het terras voor de kantine moet worden schoongeveegd. Dat verdient respect en dankbaarheid, constateerde de wethouder.
Het deed wethouder Stolte daarom ook genoegen dat hij namens de gemeente Den Haag Jan Pronk mocht onderscheiden met de Haagse stadspeld voor zijn volledig belangeloze inzet voor het Haagse voetbal in het algemeen en PGS Vogel in het bijzonder. Luid toegezongen door de aanwezigen kreeg Pronk het vervolgens even zwaar. Zichtbaar ontroerd kreeg hij de speld op het overhemd gespeld.
Maar daar bleef het niet bij, want ook de afgevaardigde namens de KNVB, Arthur Paulides, had nog een mooie verrassing voor Pronk in petto. Jan Pronk kreeg van Paulides de zilveren waarderingspeld uitgereikt. Bij de speld hoorde ook een oorkonde. En zo stond Jan Pronk daar te midden van al die mensen met zijn handen vol cadeaus en nog besefte hij niet wat hem overkwam. En om het nog erger te maken, nam ook nog Piet van Dam, voorzitter van PGS Vogel, het woord. Hij maakte namens het bestuur Jan Pronk lid van verdienste van de vereniging. Daar hoorde uiteraard een beeldje met een fluit bij. Maar misschien nog wel het allermooiste cadeau was het straatnaambordje. "Beste Jan, waren de woorden van voorzitter Van Dam, zoals je weet is dit de laatste officiële gebeurtenis in deze kantine. We verhuizen naar een paar velden verderop, naar het complex van HS Texas DZS, omdat we plaats moeten maken voor een internationale school. Naar HS Texas DZS loopt een pad en wij vonden het een leuk idee om dat pad naar jou te vernoemen. Het Jan Pronkpad. Je moet het alleen wel elke keer zelf aanvegen." Een ontroerde Pronk: "Ik zal blijven fluiten, zolang mijn lichaam dat toelaat. Jan Pronk was een dankbaar man en noemde deze dag de mooiste dag van zijn leven"

Seizoen 2004-2005

Goede raad was duur, maar uiteindelijk kreeg PGS VOGEL vanaf het seizoen 2004-2005 het complex van HS Texas DHB toegewezen. Deze club ging op haar beurt weer fuseren met- en inwonen bij D.Z.S (De Zwarte Schapen), een stukje verder op Sportpark Ockenburgh.
Wederom een mooie locatie alleen viel de kantine niet echt in de smaak. Met veel zelfwerkzaamheid en de aanpak van bouwbedrijf Lammertink was op 1 augustus 2004 de kantine en de keuken geheel gemoderniseerd en kon de club er met een gerust hart gasten ontvangen en feesten vieren. Boven de kantine werd er nog een verdieping geplaatst alwaar een prachtige bestuurskamer, een commissiekamer en een kantoor konden worden gerealiseerd.

           De in 2005 geopende kantine

Ondanks de degradatie van het 1e elftal van afgelopen seizoen ging het enorm goed met de voetbalvereniging PGS/Vogel want bij aanvang van dit seizoen schreef de club voor de zaterdag negen seniorenelftallen en voor de zondag vier seniorenelftallen en twee damesteams bij de KNVB in.
Het 1e elftal van PGS/Vogel werd voor dit seizoen ingedeeld in de 4e Klasse C met als tegenstanders FC Boszoom, Harga Sport, HPSV, PEC Den Haag, Quick Steps, RAS, RFC 2000, RVC/Rijswijk, Victoria'04, VVK'68 en Zwarte Pijl.
In het vierde seizoen van trainer Wout Pronk draaide PGS Vogel een redelijk goede eerste seizoenshelft en ging met 29 punten uit 15 wedstrijden op een gedeelde tweede plaats met 3 punten achterstand op koploper Victoria'04 de winterstop in.

Terwijl steeds meer amateurclubs uit de regio tijdens de winterstop zich gingen voorbereiden op de tweede seizoenshelft in Portugal, Turkije of Spanje vertrok de bijna voltallige selectie van PGS Vogel naar het plaatsje Geel in Belgie, waar men te gast was bij FC Anker. De selectie verbleef in herberg "Zonnedauw", op 4 kilometer afstand van het centrum van Geel. Het 1e elftal van PGS/Vogel won  met 3-7 van FC Anker en het 2e met 0-4. Verder werd er dit weekend flink aan de teambuilding gewerkt en bleef men feesten tot in de kleine uurtjes.

Ook in de tweede seizoenshelft presteerde het eerste elftal goed. Op zaterdag 9 mei 2005 wisten de mannen van trainer Pronk, door een ruim uitgevallen overwinning op Quick Steps (8-2) en het verlies van RVC Rijswijk bij RAS, zelfs de 3e Periodetitel in de wacht te slepen. PGS Vogel eindigde uiteindelijk met 39 punten uit 22 duels (doelsaldo 64-45) als vierde in de 4e Klasse C achter kampioen Victoria'04 (50 punten), VVK (48) en RAS (42).
Door het veroveren van de 3e Periodetitel kreeg PGS Vogel, middels de nacompetitie, een extra kans om alsnog te promoveren naar de 3e Klasse. In de eerste wedstrijd moest PGS Vogel in Stadt aan ‘t Haringvliet aantreden tegen SNS. Men begon uitstekend aan deze nacompetitie want door o.a. doelpunten van Kenneth Lamens en André Hack wist PGS Vogel met 1-2 te winnen. Een week later, op zaterdag 21 mei, stond op Sportpark Ockenburgh de return op het programma. PGS Vogel hoefde slechts gelijk te spelen om verder te komen in deze nacompetitie.
Nog voor rust nam PGS Vogel, door doelpunten van Quinten Blokpoel en Bjorn van der Brekel een riante 2-0 voorsprong maar in de tweede helft liep alles ineens helemaal anders. SNS won uiteindelijk met 2-3 waardoor strafschoppen noodzakelijk werden. SNS won deze strafschoppenserie en PGS Vogel stond ineens geheel onverwacht met lege handen.

Seizoen 2005-2006

Op 2 september 2005 werd het fantastische nieuwe complex officieel geopend door de wethouder van sport, de heer W. Stolte.

Met wederom trainer Wout Pronk aan het roer werd het eerste elftal dit seizoen weer ingedeeld in de 4e Klasse C met ditmaal als tegenstanders; Ariston'80, FC Boszoom, Delft, DVC, GDA, Haaglandia, HS Texas DZS, KMD, PEC Den Haag en Schipluiden.


Seizoen 2006-2007


Bij aanvang van seizoen 2006-2007 nam Piet van Dam afstand van het voorzitterschap en werd hij opgevolgd door verenigingsmanager Ton Oppers.

 

Aan het eind van het seizoen 2005/2006 is de gemeente begonnen aan een renovatie van het gehele complex Ockenburgh en dat ziet er op het ogenblik dan ook fantastisch uit. Nieuwe omheiningen, mooie banken om elk veld en het gehele complex is geasfalteerd. Het is een heel mooi complex geworden, waar Pgs/Vogel nog jaren van wil genieten.

Seizoen 2007-2008

Op de slotdag van de competitie toonde PGS/Vogel tegen HMSH veerkracht. Na het gelijke spel tegen concurrent GDA (1-1) en het verlies tegen VCS (0-1) werd op zaterdag 19 april 2008 aan de Vrederustlaan een ruime overwinning (0-2) behaald.

De ontlading bij trainer Hans Lamens en zijn spelers was groot toen scheidsrechter Peter den Breejen uit 's-Gravenzande bij een 0-2 voorsprong affloot. PGS/Vogel was na een jaar 4e Klasse weer teruggekeerd in de 3e Klasse.

Seizoen 2008-2009

Aan het begin van seizoen 2008-2009 had PGS-Vogel zo’n 380 leden, maar dat zou aan het einde van dit seizoen drastisch verminderen. Aan het einde van dit seizoen stapten n.l. zo'n tweehonderd leden van PGS/Vogel , de zogenaamde "Engelse tak" , over naar voetbalvereniging Wilhelmus. Voor de Ockenburgh-bewoners betekende dit een enorme klap.


Seizoen 2009-2010

Tijdens de algemene ledenvergadering van PGS/Vogel op 18 oktober 2009 werd duidelijk dat de club er gelukkig sportief en financieel goed voorstond. Toch worden besprekingen met andere clubs over een eventuele fusie op deze vergadering niet uitgesloten. Dit onderwerp bleef dus bij het bestuur en de leden bespreekbaar. Volgens interim-voorzitter Ton Oppers bleef PGS/Vogel om zich heen en naar de toekomst kijken. Andere activiteiten en mogelijkheden buiten het voetbal, bijvoorbeeld kinderopvang, werden ook onderzocht.
Tijdens deze vergadering werden ook vijf nieuwe bestuursleden voorgesteld voor de zondagafdeling, te weten Sebastiaan van Dijk, Ulrich Koeze, Kenneth Lamens, Jan Pronk en Rex van Os. Deze verjonging van het bestuur betekende een verrijking voor de club.


Seizoen 2010-2011

Tijdens de druk bezochte Algemene Ledenvergadering van PGS Vogel op donderdagavond 25 november 2010 lag Leen van Mastrigt na veertig jaar zijn functie als penningmeester neer. Hij ging echter niet verloren voor de club want op sportpark Ockenburgh bleef Van Mastrigt voor de club de kantineadministratie verzorgen en lid van de kascommissie. De gestopte penningmeester viel een luid applaus ten deel en hij ontving ook de nodige cadeaus. Kenneth Lamens was al eerder uit het bestuur teruggetreden omdat zijn vele werkzaamheden het niet meer toelieten. Ton Guth had ook aangegeven dat hij na dit seizoen zijn taken zal neerleggen. Sebastiaan van Dijk wed benoemd tot de nieuwe penningmeester.
Het bestuur van PGS Vogel zag er nu al volgt uit: Ton Oppers (voorzitter/secretaris), Jan Pronk (algemene zaken), Sebastiaan van Dijk (penningmeester), Oelie Koeze (juridische zaken), Rex van Os (zondag en sponsoring) en Ton Guth (zondag).

Het eerste elftal van PGS/VOGEL werd in seizoen 2010-2011 ingedeeld in de 3e Klasse C van het zaterdagvoetbal samen met KMD, Monster, MSV'71, Honselersdijk, Westlandia, GDA, Naaldwijk, Loosduinen, HVC'10, VDL, SEV, Semper Altius en Die Haghe.
PGS/VOGEL speelde een dramatisch eerste seizoenshelft en stond in de winterstop met 3 punten onderaan in de 3e Klasse C. Na de winterstop liet het team van trainer Stephan van der Steen toch zien dat men niet voor spek en bonen meedeed. Met een geweldige eindspurt werden ineens veel punten binnen gehaald maar helaas kwam deze eindspurt net iets te laat. Op zaterdag 7 mei 2011 nam PGS/VOGEL, met 16 punten uit 26 wedstrijden, als klein clubje met een groot hart met gepaste trots afscheid van de 3e KLasse.
Willem Pronk, Bjorn van den Brekel en Jochem van Loon besloten het na dit seizoen wat rustiger aan te gaan doen en namen afscheid van het eerste elftal.

Seizoen 2011-2012

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van  24 november 2011 lag Ton Oppers zijn functie neer als voorzitter van PGS/Vogel. Ton Oppers had er dan twaalf jaar opzitten als voorzitter en bestuurslid van de Ockenburgh-bewoners maar vond het nu tijd om het stokje over te geven aan een nieuwe voorzitter. Het bestuur er al snel in geslaagd een nieuwe voorzitter te vinden in de persoon van Kerst Koeze.
Het bedrijf van Kerst Koeze, Koeze Makelaars, nam ook gelijk het sponsorschap bij de club over van C1000, dat jarenlang ook haar naam had verbonden aan het traditionele toernooi, dat de club bij aanvang van het seizoen hield.
Ton Oppers ging echter niet verloren voor de club want hij ging binnen PGS / Vogel verder aan de slag als clubmanager.

PGS/Vogel startte dit nieuwe seizoen met minder teams dan in het vorig seizoen. De zaterdagafdeling beschikte nog over vier teams (was vijf) en de zondagafdeling beschikt slechts over drie teams (was vier).
Het eerste zaterdag elftal van PGS/Vogel werd voor dit seizoen in de 4e Klasse C ingedeeld met als tegenstanders BMT, Hsv Escamp, GDA, HDV, HMSH, HPSV, Quick Steps, TAC'90, Vredenburch, Wanica Star en Te Werve.

Door een 3-2 overwinning op BMT in de allerlaatste competitiewedstrijd eindigde PGS/VOGEL met 44 punten uit 22 wedstrijden op een derde plaats in de 4e Klasse C en stelde zich hiermee zeker van de nacompetitie. In deze nacompetitie voor promotie naar de 3e Klasse trof men de 4e-Klassers Ariston’80 en Wilhelmus.

Seizoen 2012-2013

Voor het seizoen 2012-2013 schreef het PGS Vogel bestuur voor de "zaterdag" 5 seniorenelftallen en voor de zondagcompetitie 1 elftal bij de KNVB in.

PGS/Vogel ging de onlangs overleden Jan Pronk eren met een naar hem vernoemd toernooi. Jan Pronk was vele jaren actief voor de club op Ockenburgh en niet alleen als scheidsrechter. Dagelijks was hij er te vinden voor zijn werkzaamheden op en rond het complex. Het jaarlijks terugkerende toernooi van de selectie - tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen - werd altijd het C 1000 toernooi genoemd, naar de hoofdsponsor van PGS/Vogel. Aangezien het bedrijf inmiddels geen hoofdsponsor meer is, moest uitgekeken worden naar een nieuwe naam. Daar had PGS/Vogel dus niet lang over na hoeven te denken en vanaf dit seizoen ging het traditionele toernooi verder onder de naam "In memoriam Jan Pronk toernooi".
Het toernooi vond plaats op de zaterdagen 4 en 11 augustus. Deelnemers waren Loosduinen, BSC'68, Scheveningen 2 en PGS/Vogel. Deelnemer sv Loosduinen wist uiteindelijk beslag te leggen op de eerste plaats door in de finale PGS Vogel met 0-5 te verslaan.

Op 19 november 2012 overleed, na een lang ziektebed, oud PGS/Vogel voorzitter Piet van Dam op 71-jarige leeftijd. Binnen PGS/Vogel stond Van Dam bekend als een markante persoonlijkheid die bij de totstandkoming van de fusie in 2002 een belangrijke rol had vertolkt.


Tijdens de gezellig druk bezochte nieuwjaarsreceptie van zaterdag 5 januari 2013 werd Ton Oppers tot Erelid van PGS/Vogel benoemd. Hij kreeg deze onderscheiding vanwege zijn grote inzet in het verleden als voorzitter en voor zijn vele werkzaamheden en de vele uren die hij als verenigingsmanager in onze PGS/Vogel steekt. Ton was een echt voorbeeld voor de vrijwilligers.

Wederom kwam het 1e elftal van PGS/Vogel dit seizoen uit in de 4e Klasse C van het zaterdagvoetbal, met ditmaal als tegenstanders: BMT, Celeritas, HDV, Hercules, KSD, Oosterheem, TAC’90, Te Werve, VUC, Wanica Star en Wilhelmus.

Op zaterdag 4 mei 2013 speelde PGS/Vogel haar laatste competitiewedstrijd van het seizoen thuis tegen sv Oosterheem. Dit was tevens de allerlaatste wedstrijd van de spelers Mo Oulali, Ed van Delden en trainer Stephan van der Steen, voor de groen-gele formatie.
Mo Oulali (30), verhuisde na dit seizoen naar Tiel. Mo speelde in 2003 en 2004 voor de club om er vervolgens in 2010 terug te keren. Ed van Delden(38) kwam in 2002 over van het toenmalige LenS. Na tien seizoenen en vele hoogte en dieptepunten zei hij het selectie voetbal vaarwel en ging een stapje lager gaan spelen in PGS/Vogel 3.
Tevens was dit ook de laatste wedstrijd op de bank voor trainer Stephan van Steen. Van der Steen gaf de club in november aan toe te zijn aan een nieuwe uitdaging en vertrok naar het Zoetermeerse DSO. De wedstrijd eindigde overigens in 4-4!

 

Het 3e elftal, het (vrienden)voetbalteam van PGS/Vogel, dat eerder dit seizoen geconfronteerd werd met ernstige agressie en openlijk geweld in het competitieduel tegen het tweede zaterdagteam van Haaglandia, trok zich begin januari 2013 terug uit de competitie. Voor diverse spelers was het door dit incident niet meer aantrekkelijk om binnen de lijnen te verschijnen. Het grootste deel van het voormalige derde team werd overgeheveld naar het tweede van PGS Vogel.

Seizoen 2014-2015

De technische staf van PGS-Vogel zag er dit seizoen als volgt uit: Hoofdtrainer: Hans Lamens, tweede trainer: Jeroen Vos, keeperstrainer: Rob van Alem, technisch coordinator selectie: Ronald Telle, verzorger: Fred van Alem en grensrechter: Eus Blom.
Deze technische staf had voor aanvang van dit seizoen goede zaken gedaan want maar liefst 16 spelers hadden overschrijving naar PGS-Vogel geregeld. Deze nieuwe spelers waren: M. Blom (Die Haghe), S. de Haan (Die Haghe), B. Tabbers (Die Haghe), M. vd Hoek (Die Haghe), C. Gernaer (Die Haghe), R. Bhoedjang (Die Haghe), T. Bouwman (Houtwijk), J. Bosman (Houtwijk), R. Brute (Erasmus), S. Kraaijeveld (Erasmus), B. van Gorselen (VUC), M. van Duinen (HPSV), O. Hasan (DUNO), R. Udondek (DUNO), B. Benahdelouahed (De Ster) en R. Noorman (FC Gravenzande).
De spelers die PGS-Vogel trouw waren gebleven waren: J. Vos, Quinten Blokpoel, P. van Schepen, R. van Herp, Jimmy Kipp, B. Gombault, J. Brouwer, R. Spaans, D. Flothuis, M. vd Vlist, A. Oosterveer, R. van Rijthoven, E. Gerritsen, V. Sloot, M. van Alem, R. Hack, M. Vivaldi en Patrick Pronk.

De indeling van West II, 4e klasse B was in seizoen 2014-2015 uit de volgende clubs samengesteld: BMT, HDV, Hercules, HPSV, Loosduinen, Maasdijk, MSV'71, PGS/Vogel, RAS, Te Werve, Verburch, Vredenburch, Wanica Star.Seizoen 2015-2016

De technische staf bij PGS-Vogel zag er dit seizoen als volgt uit: Hans Lamens (hoofdtrainer), Mike van leeuwen en Eric van der Velde (assistent trainers), Rob van Alem (keeperstrainer), Ronald Telle (technisch coordinator selectie), Fred van Alem (verzorger), Winfried van Schepen (leider/assistent) en Leon van Mastrigt (wedstrijdsecretaris).

De zaterdag 4e Klasse B van de KNVB was in het seizoen 2015-2016 uit de volgende clubs samengesteld: BMT, Duindorp SV, Erasmus, GSC ESDO, HPSV, HVV Hercules, KSD-Marine, Laakkwartier, Loosduinen, PGS Vogel, Quick Steps, RAS, VELO en Vredenburch. Een bijna pure Haagse competitie dus met leuke derby's met hopelijk veel publiek en zekers een uitmuntende derde helft!